© WAS

© WAS

© WAS

© WAS

© WAS

© WAS

© WAS

1 / 7
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Veiling topkunstenaars voor Nepal goed voor 315.000 euro

De kunstveiling voor Nepal vrijdagavond in De Roma heeft een omzet gehaald van 315.000 euro. De netto opbrengst ligt tussen 230.000 en 240.000 euro, geld dat naar de Geelse organisatie Cunina gaat, die het zal investeren in scholen in bergdorpjes in het door een aardbeving getroffen land.

DH

Daarmee kan de door de kathmandudes opgezette actie een sprekend succes worden genoemd. De zeven vrienden uit het Antwerpse hadden eerder al zo’n 100.000 euro ingezameld voor Cunina op een benefietfestival. “We liggen vandaag compleet in de lappenmand, maar we zijn zeer tevreden”, zei Dirk Vanermen, een van de dudes, zaterdagochtend. De helft van de 120 aangeboden kunstwerken haalde meer dan de geschatte waarde en slechts 17 werken moesten worden ingehouden.

Prijsbeest was een Rinus Van de Velde die met 32.000 euro het dubbele van de verwachte prijs scoorde. ‘Nacht in een Kamer’ van Roger Raveel haalde 36.000 euro, een stuk minder dan de verhoopte 55.000 euro, maar het blijft een aanzienlijk bedrag voor de Nepalese kinderen, met dank aan een particulier uit Koningshooikt die het schilderij zonder meer wegschonk.

Vlak voor de veiling had cultuurschepen Philip Heylen, peter van het evenement, een minuut stilte gevraagd voor de verongelukte Antwerpse kunstfotograaf Marc Lagrange. Diens zoon Vincent was aanwezig in de Roma. Hij bood er verschillende foto’s aan van eigen hand die mooie prijzen haalden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners