© Dirk Vertommen

Nieuwe studentenclub: 'Vriendschap is belangrijker dan bier'

Mechelen is sinds oktober een studentenclub rijker: met Educa heeft Thomas More er nu ook een vereniging voor studenten lerarenopleiding bij. “De focus ligt niet op bier, wel op vriendschap en academische steun”, vertelt vice-praeses Chesney Geeraerts (22).

Marieke Mertens

Naast de vier gevestigde waarden Toeristika, Retabo, Imaxys en Intermedia, is er sinds dit schooljaar ook de nieuwe studentenvereniging Educa. “Een vereniging voor studenten lerarenopleiding, was er nog niet in Mechelen. Wij vonden dat een gemis en riepen dus in september de vereniging Educa in het leven”, vertelt vice-praeses Chesney Geeraerts (22) en derdejaarsstudent PBA SO Geschiedenis/Nederlands. “Niet dat wij alleen maar studenten lerarenopleiding toestaan hoor, iedereen is welkom.”

En de club onderscheidt zich van andere studentenverenigingen. “Bij ons ligt de focus niet op alcohol. Als iemand tijdens een cantus geen bier wilt drinken, is dat oké. Wij gaan zeker niemand pushen. In het praesidium zelf zitten bijvoorbeeld ook enkele leden die gewoon geen alcohol lusten. Veel belangrijker is dat iedereen elkaar respecteert en dat we één grote vriendengroep zijn.”

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio