Zdenek Stybar wil hoofdrol in klassiekers

Foto: BELGA

Zdenek Stybar wil hoofdrol in klassiekers

Print

Ritwinst in de Tour de France, de overwinning in de Strade Bianche en tweede in Parijs-Roubaix en de E3 Harelbeke. Zdenek Stybar bewees vorig seizoen dat hij alweer stappen vooruit had gezet. Ook in 2016 maakt de de 30-jarige Tsjech van het klassieke voorjaar zijn grote doel. “Ik droom van die wedstrijden”, zegt hij, “een klassieker zoals Roubaix of de Ronde van Vlaanderen op mijn palmares schrijven is mijn grote doel, de enige reden waarom ik zo hard train.”

Met nog Tony Martin, Tom Boonen en Niki Terpstra is Etixx-Quick.Step rijk bedeeld in het voorjaar en wordt het drummen om het kopmanschap. “Ik maak me daar geen zorgen over”, aldus de Tsjech. “De conditie zal alles bepalen. Wie het sterkst is, wordt de kopman. Onze ploeg heeft de ervaring in die wedstrijden, de ervaring om met meerdere toppers samen te rijden en een goed resultaat te behalen. Het zal aan de ploegleiders zijn om goede beslissingen te nemen.”

Stybar deelde vorig jaar het kopmanschap, na het uitvallen van Tom Boonen, met Niki Terpstra. “En dat werkte goed. Ik denk dat ik na mijn resultaten vorig jaar nog meer vrijheid zal krijgen. Ik was een paar keer dicht bij de zege en nu zijn we een jaar verder. Ik ben een jaartje ouder en sterker geworden. Ik voel me goed momenteel. Ik train goed. Ik heb nog wat werk voor de plank, maar er is nog tijd. Ik zit op schema voor het voorjaar.”

Stybar start in de Challenge Mallorca, daarna volgt de Ronde van de Algarve, de Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Milaan-Sanremo, Gent-Wevelgem, E3 Harelbeke, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

De drievoudige wereldkampioen veldrijden tipt overigens Wout van Aert als Belgisch kampioen zondag. “En voor het WK schat ik de kansen van Lars van der Haar heel hoog in”, besluit hij. .

Meer sportnieuws