Imkers maken gin met honing van ’t Schoon Verdiep

Foto: GVA

Imkers maken gin met honing van ’t Schoon Verdiep

Print
Antwerpen -

De honing die wordt gewonnen op ’t Schoon Verdiep van het Antwerpse stadhuis, wordt nu ook verwerkt in een gin. Een idee van twee ambitieuze ondernemers.

In april vorig jaar sloten Olivier Roels (27) en Michaël Van Lent (25) zich aan bij een imkersgilde. Ze leerden er de kneepjes van het honingvak en wisten afgelopen zomer zo’n 30 kilo honing te vergaren.

Om aan te kaarten dat bijen vandaag de dag met uitsterven worden bedreigd, kwamen de jonge ondernemers op het idee om een honinggin te fabriceren.

“We gingen aankloppen bij de gereputeerde stokerij De Moor, die meteen gewonnen was voor ons project”, zegt Roels. “Honing werd al in kleine hoeveelheden toegevoegd aan bepaalde gins, maar nog niet in zo’n grote mate. Onze Save The Queen-gin bevat liefst 8 procent honing.”

In een week uitverkocht

De driehonderd flessen die de stokerij van de zelfgemaakte honing fabriceerde, waren in amper een week tijd uitverkocht. Het Aalsterse succes deed Roels en Van Lent dromen van andere mogelijkheden. In het Antwerpse zochten ze contact met de Merksemse imkerij Miellerie, wiens bijen een onderdak vonden op het dak van het Antwerpse stadhuis.

Met de restanten van de Antwerpse honing produceerden Roels en Van Lent 606 nieuwe ginflessen, die momenteel te koop zijn op hun website en in de GintonicShop in de De Burburestraat op het Zuid.

“In tegenstelling tot wat veel mensen zouden verwachten, is de gin niet zo zoet”, zegt Roels. “Het is geen dessertdrankje, maar eerder een lekkere smeuïge substantie.”

Een fles van 70 centiliter honinggin van ’t Schoon Verdiep is te koop voor 43,95 euro.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio