© Triple Living

© Dirk Kerstens

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bouw eerste woontoren Nieuw Zuid kan starten

Binnenkort wordt gestart met de bouw van de eerste van in totaal acht woontorens op Nieuw Zuid. Dat is de toekomstige woonwijk achter het nieuwe justitiepaleis aan de Bolivarplaats. De torens zullen 80 meter hoog zijn.

Patrick van de perre

In de eerste woontoren, waarvan de bouw nog dit voorjaar begint, komen 132 woonunits. “We noemen het geen appartementen, omdat de kopers de ruimte naar hun eigen voorkeur kunnen laten inrichten. We leveren onze ruimtes op maat en bieden geen standaard appartementen aan”, zegt Sam De Maeyer van Triple Living. Dat is het vastgoedbedrijf dat de woningen op Nieuw Zuid op de markt brengt.

Zuiderzicht, zoals de eerste woontoren heet, zal volledig aan de passiefnorm voldoen. Een passiefwoning is een zeer energiezuinig gebouw. Het totale energieverbruik van een passiefhuis is gemiddeld 75% lager dan een traditionele nieuwbouwwoning.

“Dat we duurzaam bouwen is evident. Het is ondenkbaar dat welke nieuwbouw dan ook tegenwoordig niet duurzaam is. Dus wie iets koopt op Nieuw Zuid, weet dat zijn of haar woning duurzaam en energiezuinig zal zijn”, zegt Sam De Maeyer.

Tweeduizend woningen

In totaal zullen er op Nieuw Zuid acht woontorens worden gebouwd. “De bouw ervan wordt verspreid over tien jaar. De laatste toren zal klaar zijn in 2028. Dat is het moment dat de hele wijk wordt opgeleverd. Tegen dan zullen er tweeduizend woningen, goed voor ongeveer vijfduizend mensen, in de nieuwe wijk staan”, zegt Sam De Maeyer.

De verkoop van de units in de eerste woontoren start nog deze maand. De woningen en studentenflats die nu al worden gebouwd zijn ondertussen al allemaal verkocht.

Over de kostprijs van een appartement of unit kan de man weinig kwijt. “De prijzen beginnen aan 169.000 euro. Maar dat zegt weinig. Alles hangt af van wat de koper wil. Het is mogelijk om een volledig ingerichte unit te kopen. Volledig naar de wensen van de nieuwe eigenaar. De prijs die hij of zij ervoor betaalt, zal dan afhankelijk zijn van de wensen van de klant.”

Toekomstige bewoners kunnen kiezen uit 24 woontypes, waarvan een gelijkvloers appartementen met eigen tuin er maar één is. In totaal omvat de woontoren 132 woonunits, verdeeld over 24 bouwlagen.

“Elk appartement in Zuiderzicht heeft minstens twee grote terrassen met zicht op groen, de Schelde, het Vlinderpaleis of de stad.

www.nieuw-zuidantwerpen.be

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio