DAKAR. Probleemloze dag voor Gotlib en Essers

Foto: BELGA

DAKAR. Probleemloze dag voor Gotlib en Essers

Print

Charly Gotlib, corijder van Alberto Llovera (Tatra), eindigde dinsdag in de derde etappe van de Dakar bij de vrachtwagens op de 34e plaats en is in de stand terug te vinden op de 53e en voorlaatste plaats.

“Het belangrijkste is dat we nog in koers zijn na die voor ons eerste lange en loodzware klassementsrit”, zei Gotlib na afloop. “Vandaag ging het een pak beter. De vrachtwagen was volledig in orde en Alberto kon eindelijk ontdekken hoe plezant het is om een truck van zo’n 9 ton te besturen. We werden geconfronteerd met gladde bergpaden en zagen adembenemende landschappen. Tijdens het laatste deel van de rit was er nogal wat fesh fesh en dat maakte Alberto zeer nerveus. Zijn enige ervaring in dit soort omstandigheden is met een buggy. Maar uiteindelijk verliep het uitstekend en haalden we zonder problemen het bivak.”

Noël Essers eindigde dinsdag met teamgenoten Marc Lauwers en Johan Cooninx op de 42e plaats. In de stand staat het Belgische trio op de 37e plaats. “De piste lag er in de bergen zeer glad en gevaarlijk bij”, aldus de 72-jarige Essers. “We hebben dan ook geen risico’s genomen. Eén keer kwamen we goed weg toen de truck slipte en dwars ging in een bocht. Gelukkig met goede afloop. Op het einde hebben we in de fesh fesh nog wat tijd verloren. Maar vooral de modder waarmee we in deze etappe geconfronteerd werden, zal me bijblijven. Op bepaalde plaatsen zat onze MAN-truck tot aan de buik in de modder. Het waren ronduit apocalyptische toestanden.”

Meer sportnieuws