DAKAR. Nederlands-Belgisch trio ondanks straftijd opnieuw leider

Foto: Photo News

DAKAR. Nederlands-Belgisch trio ondanks straftijd opnieuw leider

Print

De Nederlander Hans Stacey (MAN), bijgestaan door de Belgen Serge Bruynkens en Jan Van Der Vaet, eindigden dinsdag in de Dakar in de fel ingekorte rit voor trucks op de tweede plaats en pakken zo opnieuw de leiding.

Hun zege in de eerste rit, en de daaraan verbonden leidersplaats, waren ze kwijtgespeeld omwille van twee minuten straftijd vanwege een snelheidsovertreding. “Dat was een domper, maar we zijn er niet te lang bij stil blijven staan”, aldus Serge Bruynkens. “Het reglement is voor interpretatie vatbaar. Jammer dat de organisatoren het anders zagen dan wij.”

“Bij de start van de rit van vandaag kregen we de melding dat de reeds ingekorte rit zo mogelijk nog ingekort zou worden. Het was een moeilijke etappe voor de trucks. Op een bepaald moment hingen er zoveel takken voor de voorruit dat we haast niets meer zagen. Tel daar nog de regen bij en de ruitenwissers die hun werk niet konden doen vanwege de laaghangende takken. Dan weet je wel dat we van het gas moesten. Toen de wegen breder werden, konden we opnieuw aanvallen, tot plots de rode vlag getoond werd en de rit ook daadwerkelijk ingekort was.”

“Het is een heel speciale Dakar dit jaar. Je weet nooit hoelang je zal rijden, waarmee je geconfronteerd gaat worden en hoe de organisatie zal reageren op de bizarre weersomstandigheden. De marathonrit van woensdag wordt een heel belangrijke met het oog op het verdere verloop van deze Dakar”, besloot Bruynkens.

Meer sportnieuws