Mignolet helpt gehavend Liverpool aan goede uitgangspositie in halve finale Capital One Cup

Foto: Photo News

Mignolet helpt gehavend Liverpool aan goede uitgangspositie in halve finale Capital One Cup

Print

Liverpool heeft dankzij een doelpunt van Jordon Ibe een uitstekende 0-1 uitgangspositie behaald op het veld van Stoke City. Het zag wel smaakmaker Philippe Coutinho en verdedigers Dejan Lovren en Kolo Touré uitvallen, alle drie met een hamstringblessure. Simon Mignolet liet zich opmerken met een prima redding, Christian Benteke kreeg slechts tien minuten van trainer Jürgen Klopp.

Liverpool begon met Roberto Firmino in plaats van Christian Benteke in de spits (Divock Origi is nog geblesseerd) en ging furieus van start. Nog geen minuut was er gespeeld of Coutinho had al op doel geschoten. Zijn landgenoot Firmino besloot even later ook naast. Het lot was The Reds echter niet gunstig gezind: zowel Philippe Coutinho als Dejan Lovren moesten gewisseld worden met een hamstringblessure. Toch zouden de troepen van Jürgen Klopp alsnog met een goed gevoel richting kleedkamer kunnen toen een voorzet met een gelukje bij Jordon Ibe belandde. De youngster knalde met zijn mindere linker overhoeks in doel. Meteen het sein voor Stoke om de neus aan het venster te steken, maar een kopbal van Marko Arnautovic zoefde voorlangs en Simon Mignolet stond pal met een uitstekende redding op een uithaal van Glen Johnson.

Onzichtbare Benteke

In de tweede helft ging het spelpeil echter zienderogen achteruit. De bezoekers waren het momentum compleet kwijt, Stoke probeerde over te nemen maar miste vernuft voorin. Enkel op stilstaande fases vielen er hete standjes te bespeuren voor het doel van Mignolet, die nog geel slikte voor tijd winnen. Tien minuten voor tijd mocht Benteke nog opdraven als diepe spits, maar bij een Liverpool dat vertikte te voetballen raakte Big Ben zo goed als geen bal meer. Gelukkig voor de twee Rode Duivels hield de Liverpool-defensie al bij al makkelijk stand, ondanks alwéér een hamstringblessure. Dit keer was Kolo Touré het slachtoffer, maar de Ivoriaan moest blijven staan omdat Klopp zijn drie wissels al had doorgevoerd.

Liverpool liep dus aardig wat averij op bij Stoke, maar heeft wèl een prima uitgangspositie beet voor de terugmatch op Anfield Road.

Meer sportnieuws