De Vos stoot vlot door naar achtste finales BDO WK darts

Foto: Photo News

De Vos stoot vlot door naar achtste finales BDO WK darts

Print

Geert De Vos (BDO 3) heeft zich dinsdag vlot geplaatst voor de tweede ronde van het WK darts bij de BDO-bond. In het Engelse Frimley Green versloeg hij in de eerste ronde de Griek Costas Pantelidis (BDO 72) met 3-1.

In een eerste nerveuze set lieten beide spelers het afweten, maar de 34-jarige Aalstenaar toonde zich met 3-1 de beste. Daarna kwam De Vos, reekshoofd nummer acht, in zijn ritme en kon hij met vijf 140+ worpen en een 180 maximum de tweede set met 3-0 op zijn naam schrijven. In de derde set miste hij te veel dubbel uitworpen, waardoor Pantelidis de set met 3-0 won. In de vierde set herpakte De Vos zich en brak hij tweemaal door de darts van de 30-jarige Griek, goed voor de 3-1 zege.

De Vos wierp een gemiddelde van 88,44 per drie darts. Pantelidis moest tevreden zijn met 76,62. In de achtste finales neemt de winnaar van de World Darts Trophy het op tegen Scott Waites. De Engelsman kroonde zich in 2012 tot wereldkampioen. Toen schakelde Waites De Vos in de tweede ronde uit met 4-1.

“Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijd”, verklaarde De Vos. “Ik ben blij dat ik voorbij de eerste horde ben geraakt. Ik heb echter niet mijn beste wedstrijd gespeeld en ik weet dat ik veel beter kan. Ik heb ondertussen drie keer verloren tegen de latere winnaar en ik kijk uit naar de wedstrijd tegen Waites.”

. Uitslag:

Geert De Vos (Bel/3) - Costas Pantelidis (Gri/72) 3-1

3-1/3-0/0-3/3-1

Meer sportnieuws