Vande Broek: “Overwinning op wilskracht, mentaliteit en ambitie”

Foto: BELGA

Vande Broek: “Overwinning op wilskracht, mentaliteit en ambitie”

Print

“Dit was een overwinning op wilskracht, mentaliteit en ambitie”, zo verklaarde bondscoach Gert Vande Broek dinsdag na de 3-1 zege van de Belgische volleybalvrouwen tegen Polen in hun openingsmatch van het olympisch kwalificatietoernooi in het Turkse Ankara.

“Dag op dag twee jaar geleden klopten we Polen op weg naar het WK. Vandaag wonnen we van een Polen dat nog sterker en meer uitgebalanceerd was”, aldus Vande Broek. “Ik schat deze prestatie dan ook hoger in. Onze overwinning was er één op wilskracht, mentaliteit en ambitie. Toch niet makkelijk tegen een ploeg die zo uitgekookt is en zoveel ervaring heeft. Ik ben echt heel blij met deze overwinning. Het toernooi kan nu echt helemaal beginnen. Tegen Italië wordt het opnieuw een moeilijke wedstrijd. Het zal erop of eronder zijn, zoals elke wedstrijd hier in Ankara.”

“In de eerste set was onze service goed, waardoor hun receptie in moeilijkheden kwam en wij volop konden aanvallen”, stelde Yellow Tiger Frauke Dirickx. “Omdat onze opslagdruk wat wegviel in set twee, kon Polen terug in de match komen. Onze foutenlast nam toe waardoor de stand in evenwicht kwam. Aan het einde van de derde set hebben we vooral hard gevochten. Daardoor konden we terug de controle overnemen en wonnen we deze wedstrijd verdiend.”

Dinsdag wacht met Italië opnieuw een lastige opdracht. “De Italianen kennen ons door en door. Om hen te kloppen zullen we nog iets beter moeten spelen dan vandaag, maar dat is zeker mogelijk. We moeten gewoon opnieuw voluit gaan om het maximum uit die wedstrijd te halen”, besloot Dirickx.

Meer sportnieuws