Klassereactie van Benitez na ontslag bij Real Madrid

Foto: AP

Klassereactie van Benitez na ontslag bij Real Madrid

Print

Rafael Benitez, maandag bedankt voor bewezen diensten bij Real Madrid, heeft zijn opvolger Zinédine Zidane dinsdag succes gewenst in een korte afscheidsbrief.

“Ik wil graag mijn opvolger Zinédine Zidane succes wensen, evenals de spelers en de volledige staf”, aldus de 55-jarige Spanjaard, die zeven maanden na zijn aanstelling alweer moest vertrekken. In juni van vorig jaar volgde hij Carlo Ancelotti op. “Ik wil dat allen die deel uitmaken van Real Madrid, de directie en de supporters weten dat het een eer was voor mij om deze taak uit te voeren binnen deze club. Bij Real Madrid ben ik als voetballer, mens en trainer gegroeid.”

Met niemand minder dan Zinédine Zidane stelde Real meteen een opvolger aan. De voormalige Franse international, die dinsdagmiddag zijn eerste training als hoofdcoach van de Koninklijke leidde, was tot maandag coach van Real Madrid Castilla, het tweede elftal van de club. De 43-jarige Zidane speelde van 2001 tot 2006 voor Real, in het seizoen 2013-2014 was hij bij de hoofdmacht van de Koninklijke assistent van Ancelotti.

Zondag kwamen de Madrilenen niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij Valencia. In de Primera Division is de club na 18 speeldagen derde in de stand met 37 punten. Het telt vier punten minder dan leider en stadsgenoot Atlético Madrid. FC Barcelona is tweede met 39 punten, maar heeft één wedstrijd minder gespeeld.

Meer sportnieuws