Overvallers van juwelier Martens gevat en uitgeleverd

Print

De overval dateert van september 2014. Foto: ram

Hoogstraten -

De raadkamer in Turnhout heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van N.S. (34) en L.M. (23). Het Nederlandse duo wordt verdacht van een gewapende overval op juwelier Martens in Hoogstraten op 2 september 2014.

De twee werden op 31 december uitgeleverd aan ons land en zitten sindsdien opgesloten in de gevangenis van Turnhout. Ze worden verdacht van mededaderschap aan diefstal met geweld in bende, met gebruik van wapens en een vluchtvoertuig.

Frieda Martens en haar dochter Liesbet Nys werden op 2 september 2014 in de juwelierszaak door de twee overvallers met een mes en een vuurwapen met de dood bedreigd. De uitbaters moesten een aantal dure juwelen uit de kluis halen. De overvallers reden naar Loenhout, waar ze de E19 richting Nederland namen.

De uitbaters sloten enkele maanden later hun winkel. “Voor mij en mijn moeder was het na die doodsbedreigingen duidelijk dat we niet meer in de winkel zouden staan”, zei Liesbet Nys anderhalve maand na de raid. “Het heeft een te grote impact gehad. Mijn kinderen zijn hier soms ook aanwezig en ik wil geen enkel risico lopen.”

De etalages van de voormalige juwelierszaak doen momenteel dienst als expositieruimte van het Instituut voor Kreatieve Opvoeding (IKO).

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio