Man krijgt 5 jaar cel voor diefstal van BMW van gebroeders Vanhamel

Foto: SeM

Man krijgt 5 jaar cel voor diefstal van BMW van gebroeders Vanhamel

Print
Diest -

De 22-jarige Ismail H. uit Diest is dinsdag door de strafrechter in Hasselt wegens de gebruiksdiefstal van een BMW 730 van de gebroeders Vanhamel, twee zonen van ontvoerder Danny Vanhamel, veroordeeld tot 5 jaar effectieve celstraf en 2.750 euro boete. Aan de benadeelde firma van Vanhamel moet hij circa 20.600 euro schadevergoeding betalen. Het bedrijf van Vanhamel, eigenaar van de wagen, had immers klacht met burgerlijke partijstelling ingediend.

Wesley Vanhamel moest in oktober 2011 in het ziekenhuis worden opgenomen. Hij gaf de sleutels van de BMW en de veiligheids- en startcode aan beklaagde om die aan zijn familie terug te bezorgen. De man had geen toestemming gekregen om met het voertuig te rijden. Ismail H. kroop wel achter het stuur van de wagen en crashte ermee tegen de pilaar van een appartement. Dat gebeurde in Beringen in de nacht van 8 op 9 oktober 2011.

De verzekeraar van de familie Vanhamel weigerde de schade te vergoeden omdat Ismail H. met de BMW had gereden hoewel hij geen rijbewijs had. Volgens het parket mocht Ismail H. vrijgesproken worden. De rechtbank meende dinsdag dat de feiten van diefstal wel bewezen zijn en was niet mals in haar vonnis. De strafrechter hield rekening met de ingesteldheid en het strafverleden van beklaagde.

Nu in het nieuws