Buurderij De Roma vanaf februari elke maandag

Foto: GVA

Buurderij De Roma vanaf februari elke maandag

Print
Borgerhout - Vanaf 1 februari kunnen bewoners elke maandag van 16.30u tot 18u in De Roma terecht voor groenten, fruit, zuivel en brood van boeren in een straal van 30 km rond Borgerhout.

Buurderijen, een initiatief van het netwerk Boeren & Buren, werken volgens het principe van korte verkoopsketens, zonder tussenschakels van veilingen, groothandelaars of supermarkten. De afstand tussen de producent en de consument wordt op die manier zo klein mogelijk gehouden. Shoppen in een Buurderij betekent letterlijk rechtstreeks contact met de boer of de producent.

Buurderij De Roma, ‘gerund’ door de Borgerhoutse Caroline Gielens, biedt groenten, fruit, brood en vleesvervangers aan. Verder is er ook ambachtelijke soep, confituur, choco, honing, vegetarische broodsmeersels, taart en koekjes verkrijgbaar. Via het webplatform van Boeren & Buren kunnen de producten worden besteld én betaald. Met de bestelbon kan in het voorportaal van De Roma de bestelling elke maandag worden afgehaald.

Inschrijven kan via boerenenburen.be. Vanaf eind januari kan de eerste bestelling worden geplaatst en online betaald. Afhalen kan tijdens de feestelijke opening op 1 februari.

www.facebook.com/buurderijderoma

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio