Pauwels: “Maak evenveel kans op BK-winst als Nys en Meeusen”

Foto: Photo News

Pauwels: “Maak evenveel kans op BK-winst als Nys en Meeusen”

Print

Kevin Pauwels verblijft momenteel in het Spaanse Mallorca om het Belgisch kampioenschap veldrijden van komende zondag voor te bereiden. De kopman van Marlux-Napoleon Games won dit seizoen twee crossen: Ruddervoorde en de Jaarmarktcross in Niel. Verder stond hij ook al 14 keer op het podium. “Wout is zondag de favoriet”, erkent de stille Kalmthoutenaar. “Samen met Sven Nys en Tom Meeusen behoor ik tot de outsiders voor de driekleur.”

 

BK Veldrijden op Sportwereld.be

 

Sinds zaterdag vertoeft Pauwels samen met ploegmaat Michael Vanthourenhout in Mallorca. Drie uur trainde hij dinsdag achter de brommer. “Ik voel me goed”, vertelt Pauwels. “Zaterdag namen we een vroege vlucht vanuit Keulen naar Mallorca. Die dag hebben we slechts kort even de benen losgereden, de andere dagen trainden we steviger met het oog op het BK. Morgen/woensdag keer ik huiswaarts, rond het middaguur ben ik thuis.”

Pauwels koos voor een kort verblijf in Spanje omdat hij er de vorige keren telkens in de wedstrijden nadien de vruchten van plukte. “Dus hopen we dat het zondag ook zal lonen”, zegt hij. “Bovendien voorspelden ze slecht weer in België en mede daarom besloten we naar hier af te reizen. Het gevoel in de laatste twee wedstrijden (Loenhout en Baal) was niet goed. Vooral in Baal sukkelde ik met mijn rug. Het blijft een heikel punt, al heb ik wel veel minder last dan vroeger. Gelukkig ondervond ik dit seizoen nog maar twee keer hinder: in de Wereldbeker in Koksijde en in Baal. Ik denk dat het in Baal gewoon een kwestie van opeenvolging van wedstrijden was. Ik blijf mijn rugoefeningen doen en het probleem is nu van de baan. Ik wil vooral onthouden dat ik heel goed was in Heusden-Zolder en in Diegem.”

Na Diegem vertelde hij zelfs dat hij zich nooit eerder zo sterk had gevoeld in een cross. “Klopt, maar Mathieu wint er wel. Dat was niet omdat hij sterker was, maar eerder omdat Mathieu meer karakter heeft, de wil om te winnen, dan ik”, verduidelijkt Pauwels. “Ik hoop dat ik zondag ook zo sterk kan zijn. Uiteraard is Wout van Aert dé grote favoriet. Ik heb geen plannetje klaar en het wordt moeilijk om hem te verslaan, maar ik ga wel mijn best doen. Ik moet gewoon proberen volgen als hij aanzet, de anderen ook. Indien dat niet lukt, zal het maar een saaie cross worden.”

Pauwels werd Belgisch kampioen bij de junioren, maar won nog geen Belgische driekleur bij de elite. Intussen is hij 31, dit jaar wordt hij 32. De tijd dringt. “Neen, ik voel geen druk op mijn schouders. Als ik nooit Belgisch kampioen word, dan is dat maar zo”, klinkt het laconiek. “Wout is de topfavoriet en na hem heb ik samen met Sven Nys en Tom Meeusen evenveel kans om die titel te pakken.”

Meer sportnieuws