Natuurpunt verwijdert 800 illegaal aangeplante bomen naast Merodebossen

Foto: Mia Uydens

Natuurpunt verwijdert 800 illegaal aangeplante bomen naast Merodebossen

Print
Herselt -

Op de grens tussen Herselt en Averbode (Scherpenheuvel-Zichem) heeft Natuurpunt de 800 bomen verwijderd die actievoerders daar onlangs illegaal geplant hadden. De bomen zullen binnenkort - al dan niet allemaal samen - elders weer in de grond geplaatst worden, maar die locatie(s) moet(en) nog bepaald worden. De ‘guerrilla-actie’ van de planters heeft verder geen ernstige schade toegebracht aan de site in kwestie, die bestemd is om heide en ven te worden, klinkt het.

Het acht hectare grote terrein naast het domein van de Merodebossen lijkt er al enkele jaren braak bij te liggen, maar volgens Natuurpunt kan het erg lang duren voor heide- en venvegetatie zich ten volle ontwikkelt. Een groep van een tiental actievoerders vindt het project echter mislukt en plantte er daarom eind december maar liefst 800 bomen in de hoop er een bos van te kunnen maken.

Natuurpunt heeft de bomen nu weer weggehaald, onder meer omdat ze volgens de organisatie toch maar zouden afsterven aangezien het terrein er vaak onder water staat. De natuurorganisatie verzekert wel dat de bomen elders nuttig zullen worden gebruikt.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio