Bondscoach Red Wolves: “Zwakke punten van Turkije ontdekken”

Print

De Belgische handbalmannen nemen het woensdag om 20u10 in Kortrijk op tegen Turkije in hun derde kwalificatiewedstrijd voor het WK 2017. De Red Wolves, zo goed als uitgeschakeld, willen van de confrontatie met Turkije gebruikmaken om de zwakke punten van de tegenstander te ontdekken. In april wachten immers weer twee duels met de Turken in het kader van de kwalificaties voor het EK 2018.

De Belgen verloren eind vorig jaar de dubbele confrontatie met Tsjechië, waardoor de Red Wolves in groep 5 zo goed als uitgeschakeld zijn voor het WK. Zondag volgt nog een interland in Turkije. Alleen de groepswinnaar stoot door naar de tweede voorronde. Daarin strijden achttien landen om negen tickets voor het WK, dat in 2017 in Frankrijk plaatsvindt.

“Dinsdagvoormiddag hadden we een training om na het verlof terug in het ritme te komen”, verklaart bondscoach Yerime Sylla. “Dinsdagavond wacht ons dan een tactische training. Turkije is een fysiek sterke ploeg, maar ze maken op dit moment een mindere periode door. Er zijn mogelijkheden en de ambitie is om de wedstrijd van morgen te winnen. Maar ik wil van deze dubbele ontmoeting gebruikmaken om te leren in functie van de dubbele interland van april, want dan spelen we opnieuw tegen Turkije. Als winnaar van de prekwalificaties voor het EK spelen we dan een barrageduel in het kader van de kwalificaties voor het EK 2018. Wij moeten de zwakke punten van Turkije proberen te ontdekken en die in april trachten uit te buiten.”

Jeroen De Beule sukkelt met een blessure, maar trainde maandagavond en dinsdag voluit mee en raakt fit voor de wedstrijd van woensdag. Doelman Jef Lettens, in de Franse tweede afdeling verkozen tot speler van de maand november, ziet mogelijkheden. “Turkije heeft enkele spelers die bij Besiktas in de Champions League spelen, maar het is een ploeg die wij moeten aankunnen.”

Meer sportnieuws