Fietsersbond Kontich verkent Oude Spoorwegberm

Foto: fietsersbond/kontich

Fietsersbond Kontich verkent Oude Spoorwegberm

Print
Kontich - De Fietsersbond Kontich organiseert een natuurverkenning in het natuurgebied Oude Spoorwegberm. Het parcours wordt gedeeltelijk te voet afgelegd. De rest per fiets.

Op zondag 17 januari organiseert de Fietsersbond Kontich een kennismaking met het natuurgebied Oude Spoorwegberm. Geïnteresseerde natuurliefhebbers worden om 10u verwacht op de parking van het sportcentrum Kattenbroek te Edegem. Daar worden de fietsen opgeladen. De tocht begint met een wandeling langs de bedding van de voormalige spoorlijn Antwerpen-Zuid naar Mechelen. Tijdens deze wandeltocht van ongeveer tien kilometer doorkruisen de wandelaars de Zandbergen. Daarna gaat het verder via het parkgebied doorheen Kontich-Centrum.  Na ongeveer vier  kilometer bereiken de wandelaars het langste en smalste natuurgebied van Vlaanderen. Stukken van de weg kunnen slijkerig zijn. Waterdichte wandelschoenen of laarzen zijn dus aangewezen.

Lunchen doen de deelnemers in 't Mosterdpotje. De Fietsersbond zorgt voor warme soep, brood en water. Meegebrachte boterhammen mag je er ook eten.  Vanaf hier wordt de rest van de tocht per fiets afgelegd. De tocht voert onder meer naar abdij Roosendael. Omstreeks 16u is iedereen weer thuis.

Deelnemen aan deze tocht kost vijf euro voor leden van de Fietsersbond. Niet-leden betalen zeven euro. Inschrijven is verplicht.

http://www.fietsersbond.be/kontich

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio