BOEK: Deon Meyer - Icarus

Foto: rr

BOEK: Deon Meyer - Icarus

Print
Het lichaam van Ernst Richter, internetondernemer en oprichter van een bijzonder controversiële website die vreemdgangers een alibi bezorgt, wordt aangetroffen in een ondiep graf in de zandduinen. Richter werd al een maand vermist. Binnen het politiekorps wil eigenlijk niemand de zaak aannemen.

De politieke consequenties én de onwaarschijnlijke media-aandacht die de moord op een omstreden persoon als Richter met zich meebrengt, kunnen de meeste rechercheurs missen als kiespijn. Dus mag de speciale eenheid 'De Valken' ermee aan de slag, met name de intussen weer aan de fles geraakte Bennie Griessel en diens partner Vaughn Cupido. Het belooft voor beide heren een ware nachtmerrie te worden. Richters medewerkers behoren niet bepaald tot het mededeelzame soort en de lijst van mensen die de mediatycoon met hun blote handen hadden willen wurgen, is behoorlijk lang. De verklaring op kerstavond van een jonge, getroubleerde wijnboer zet de zaak plots volledig op zijn kop. Het belooft een uiterst bewogen Kerstmis te worden.

Opnieuw een uitstekende thriller van Deon Meyer die op uiterst doordachte wijze zijn stuk voor stuk boeiende personages een plaats weet te geven in de snel veranderende Zuid-Afrikaanse samenleving.

A.W. Bruna, 375p, 19,95 euro

Nu in het nieuws