Charleroi haalt leerling van Zidane binnen

Charleroi haalt leerling van Zidane binnen

Print

Cristian Benavente mag zich speler van Sporting Charleroi noemen. De 21-jarige Peruaan liet zijn contract bij de Engelse tweedeklasser Milton Keynes Dons ontbinden en verkaste naar Henegouwen. Dat maakten de Karolo’s dinsdag bekend op de clubwebsite. De aanvallende middenvelder, die ook al een handvol selecties voor de Peruaanse nationale ploeg verzamelde, zou een contract voor twee seizoenen (met optie) getekend hebben en is met Charleroi al mee op winterstage in Portugal.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Benavente, die naast de Peruaanse ook de Spaanse nationaliteit bezit, kreeg zijn opleiding in de academie van Real Madrid. Tot vorig seizoen was hij actief bij Real Madrid Castilla, het tweede elftal van de Koninklijke, maar afgelopen zomer besliste hij om andere oorden op te zoeken. Hij kwam in Engeland bij MK Dons terecht en tekende daar een tweejarige verbintenis, maar kwam er slechts vijf keer in actie en liet zijn contract in onderling overleg ontbinden.

De Peruaan speelde bij Real B onder de hoede van ene Zinédine Zidane, de kersverse T1 van de Spaanse grootmacht. “Hij had gehoopt dat ik nog wat bij Real bleef, maar de plaatsjes in het eerste elftal zijn bijzonder duur en vorig seizoen besliste ik andere oorden op te zoeken”, klinkt het op de website van de Zebra’s. “Ik ben in ieder geval bijzonder blij met zijn aanstelling. Nadat hij een van de beste spelers ter wereld was, heeft hij nu de kans om te bewijzen dat hij een uitstekende coach kan zijn.”

Meer voetbalnieuws