Lleyton Hewitt laat Australiërs juichen in Hopman Cup

Foto: AFP

Lleyton Hewitt laat Australiërs juichen in Hopman Cup

Print

Op de Hopman Cup in Perth mochten Oekraïne en Australië dinsdag vieren op de tweede speeldag in groep A.

Oekraïne haalde het met 2-1 van Tsjechië na zeges van Elina Svitolina (7-5, 6-2 tegen Karolina Pliskova) en Alexandr Dolgopolov (7-5, 7-6 tegen Jiri Vesely). Australië Goud klopten voor eigen volk de Verenigde Staten met 2-1. Jarmila Wolfe profiteerde in het eerste enkelspel van de opgave van Serena Williams. Aansluitend was Lleyton Hewitt met 7-5, 6-4 te sterk voor tegen Jack Sock. In het dubbel, waarin Vicky Duval inviel voor Williams, trokken Hewitt en Wolfe met 7-6 (7/4) en 6-1 aan het langste eind.

Op de eerste speeldag had Oekraïne met 2-1 gewonnen van de VS en was Tsjechië met 3-0 te sterk voor Australië. Donderdag staan op de slotspeeldag Australië/Oekraïne en Tsjechië/VS op het programma.

De winnaar van de poule speelt op 9 januari in de finale van dit toernooi voor gemengde landenteams tegen het beste land uit groep B. Die bestaat uit Australië Groen (Nick Kyrgios & Daria Gavrilova), Duitsland (Sabine Lisicki & Alexander Zverev), Groot-Brittannië (Andy Murray & Heather Watson) en Frankrijk (Kenny de Schepper & Caroline Garcia). Op speeldag 1 klopte Australië Duitsland met 3-0 en gingen de Britten met 2-1 voorbij Frankrijk.

Meer sportnieuws