De nieuwste haartrends voor de lente

Foto: Catwalkpictures

Beauty

De nieuwste haartrends voor de lente

Print
Een nieuw jaar vraagt om een creatieve snit voor je haar, al komt er dit voorjaar maar weinig een schaar aan te pas. Middellange lokken en lang haar, sluik of met verschillende soorten krullen, zijn helemaal hip in de lente. Voor de durvers zijn er vlechten met een knipoog naar de late jaren negentig en je mag er ook kleurrijke touwtjes in weven. De rode draad: aan de buitenwereld laten zien dat je moeite hebt gedaan om je lokken te stylen.

Streng en sluik
Beeld: Victoria Beckham

Hoewel deze look er makkelijk uitziet, is het volgens haarstylist Guido Palau belangrijk om je haar keutig te steilen met de juiste producten zodat het de hele dag sluk blijft. Bij de modellen van Victoria Beckham waren alvast geen weerborstels of verdwaalde haartjes te bespeuren.

If I was a rich girl
Beeld: Balmain voor H&M

Volumespray in de aanslag, want deze lente mag je een beetje overdwijven. Bij voorkeur aan één kant, want dan zie je er volgens modesite Refinery 29 extra glamoureus en welstellend uit. Neem een voorbeeld aan Blake Lively uit 'Gossip Girl' en aan het topmodel van het moment Gigi Hadid. 


Krullen onder controle
Beeld: Diane Von Furstenberg

Het doet een beetje seventies aan, maar is tegelijk zo 2016: je krullen vastpinnen met een speldje naar keuze. Haarstyliste Orlando Pita is ervan overtuigd dat zowel dames met sluik haar die krullen maken als dames met een krullenbol met deze look staan.


Subtiele golven
Beeld: Carolina Herrera

Orlando Pita hield het midden tussen sluik en weelderig bij Carolina Herrera. Hij maakte met een steiltank subtiele golven in het haar om het een levendige en sensuele uitstraling te geven.Extra glans
Beeld: Anna Sui

Hou je van een ietwat warrig kapsel, ga dit voorjaar dan letterlijk voor gestructureerd warhoofd. Krul je haar vanaf het midden en werk naar de haarpunten toe. Met symmetrie hoef je helemaal geen rekening te houden. Werk af met een glansspray voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat, want doffe lokken zijn uit.

De retrogolf
Beeld: Instagram / Michael Costello

Van een vleugje retro gesproken: Michael Costello bracht ode aan het verleden door zijn modellen de catwalk op te sturen met de zogenaamde Veronica Lake wave. Dit kapsel kan je zelf maken maar onthoud: oefening baart kunst.

Vlechwerk
Beeld: Instagram / Kim Kardashian

Romantische vlechtjes zeg je? In 2016 mag het heus wat stoerder met ingevlochten vlechten. Kim Kardashian, haar dochter North en haar harfzussen Jenner zijn alvast helemaal mee met de trend.

 

A photo posted by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Weven voor de festivals
Beeld: Instagram / Jochen Clientology

Even fast forwarden naar de komende festivalzomer. Volgens BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology, gaan zijn we tegen die tijd helemaal te vinden voor kleurrijke, gevewen kunstwerkjes in onze lokken: hair tapestry. Ethnic Chic, maar dan op een vernieuwende manier.

 

NIET TE MISSEN