Knokpartij kost broer van Logan Bailly zo’n 100.000 euro

Logan Bailly Foto: Dick Demey

Knokpartij kost broer van Logan Bailly zo’n 100.000 euro

Print

Arnaud Bailly, de broer van doelman Logan Bailly, is dinsdag door de correctionele rechtbank van Luik op burgerlijk vlak veroordeeld tot een zware straf. In 2008 waren Arnaud en Logan Bailly betrokken bij gewelddadige vechtpartijen. Arnaud veroorzaakte daarbij blijvend letsel aan een slachtoffer.

Op 7 mei 2008 waren Logan en zijn broer Arnaud Bailly betrokken bij meerdere gewelddadige vechtpartijen die uitbraken na de titelviering van de Rouches in het centrum van Luik.

Logan Bailly, toen doelman bij KRC Genk, had een opponent een vuistslag toegediend. Broer Arnaud sloeg enkele minuten later, bij een tweede incident, een ander slachtoffer dat met zijn hoofd op een borduur viel. Het slachtoffer hield er blijvende gevolgen aan over.

De broers Bailly kregen alternatieve straffen opgelegd. Vier jaar na de strafrechtelijke sancties, sprak de rechter zich uit over het burgerlijke luik. Arnaud Bailly moet het slachtoffer (30 jaar op het ogenblik van de feiten) een schadeloosstelling van 97.445 euro betalen, vermeerderd met de wettelijke intresten. De schadevergoeding houdt rekening met de blijvende gevolgen, de esthetische en de morele schade.

Nu in het nieuws