Pep Guardiola: “Ik wil club in Premier League coachen”

Foto: AFP

Pep Guardiola: “Ik wil club in Premier League coachen”

Print

Pep Guardiola (44) wil volgend seizoen aan de slag in de Engelse competitie. “Het is mijn doel een club in de Premier League te coachen. Dat is de reden waarom ik mijn contract bij Bayern München niet heb verlengd. Ik ben dankbaar voor de kansen die Bayern me heeft geboden, maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Mocht ik 60 of 65 zijn, dan was ik gebleven. Nu vind ik me te jong en wil ik een andere uitdaging”, zo vertelde de Spaanse succescoach dinsdag op een persconferentie in München.

Guardiola zegt verschillende aanbiedingen op zak te hebben. Het Duitse blad Kicker schreef eind december dat hij komend seizoen Manuel Pellegrini zal opvolgen bij Manchester City. “Ik heb nog niet beslist waar mijn toekomst ligt”, zegt Guardiola daarover.

Bij Bayern wordt hij vervangen door Carlo Ancelotti. “Coaches komen en gaan maar ik vind dat Carlo Ancelotti de perfecte keuze is om over te nemen. Ik wens hem het allerbeste”, aldus Guardiola.

De Spanjaard, die in zijn periode bij Barcelona (‘08-’12) alle prijzen won, belooft alvast tot de laatste dag van zijn contract “het uiterste te geven” voor Bayern München. “Ik zal slechts een klein stukje uitmaken van de grote geschiedenis van deze club. Als we erin slagen de Champions League te winnen, dan zou dat de cirkel rond maken.”

Meer sportnieuws