José Happart naar Cassatie tegen doorverwijzing voor verduistering

Foto: Belga

José Happart naar Cassatie tegen doorverwijzing voor verduistering

Print

José Happart stapt naar het Hof van Cassatie om zijn doorverwijzing naar de correctionele rechtbank aan te vechten. Dat meldt zijn advocaat Philippe Zevenne. De voormalige Waalse minister werd in oktober 2015 samen met directeur-generaal Luc Partoune van de luchthaven van Luik doorverwezen naar de correctionele rechtbank voor verduistering van publieke middelen.

In de zaak werden 19 personen verdacht. Happart, voorzitter van Liege Airport, zou in het kader van zijn activiteiten voor de luchthaven zijn invloed aangewend hebben om Luikse ondernemers te bevoordelen. Het gerecht verdenkt Partoune ervan dat hij goederen voor eigen gebruik met publieke middelen kocht. Het zou hierbij evenwel niet om grote sommen gaan.

De advocaat van Happart vocht alle aanklachten aan. Hij trok onder meer een expertenverslag in twijfel als subjectief en partijdig. Maar de raadkamer oordeelde in oktober dat de twijfels niet voldoende zijn om het rapport te klasseren en dat het bijgevolg aan de rechter is om zich ten gronde uit te spreken. Advocaat Zevenne liet dinsdag weten dat Happart alsnog naar Cassatie stapt.

Nu in het nieuws