Kevin Mirallas mag niet weg bij Everton

Foto: Photo News

Kevin Mirallas mag niet weg bij Everton

Print

Kevin Mirallas zal ook de komende maanden nog bij Everton voetballen. De Rode Duivel mag niet vertrekken bij de club uit Liverpool. Dat heeft zijn coach Roberto Martinez vanmiddag laten weten op een persconferentie.

De 28-jarige Mirallas is dit seizoen geen regelmatige basisspeler meer bij Everton. Hij moest het stellen met twee basisplaatsen en acht korte invalbeurten in de competitie. Mirallas beseft dat hij met het oog op het EK in Frankrijk meer moet spelen. Hij liet dan ook verstaan dat, indien de situatie in januari niet zou veranderen, er een oplossing moet komen.

Martinez stelde Mirallas vanmiddag op een persconferentie alvast gerust. “Kevin is niet te koop. Hij heeft zijn contract verlengd en een goede voorbereiding gehad. Nadien heeft hij niet altijd zijn kans gekregen omdat we in de aanval nu eenmaal veel uitstekende opties hadden. Maar de manier waarop Kevin de afgelopen weken gewerkt heeft, doet me vermoeden dat hij een erg grote impact zal hebben in de tweede helft van het seizoen. Kevin heeft gewoon pech gehad, maar hij speelde goed tegen Newcastle.”

Op tweede kerstdag was Mirallas inderdaad voor het eerst sinds 8 augustus nog eens een basisspeler. Everton won de macht op Newcastle met 0-1.

Meer sportnieuws