Legendarische Bee Gees-manager overleden

Foto: BELGAIMAGE

Legendarische Bee Gees-manager overleden

Print

Robert Stigwood, de in Australië geboren, legendarische manager van popgroepen als The Bee Gees, Eric Clapton en Cream, is op 81-jarige leeftijd overleden. Dat werd op Facebook gemeld door Spencer Gibb, zoon van Bee Gee Robin Gibb. Over zijn doodsoorzaak is vooralsnog niets meegedeeld.

Stigwood was niet alleen muziekmanager, hij werkte ook op Broadway. Hij produceerde hippie-musicals as ‘Hair’ en ‘Jesus Christ Superstar’. Tevens was hij als producent of coproducent betrokken bij de filmversie van ‘JC Superstar’, het Travolta-Newton-John vehikel ‘Grease’, de jukebox-musicalversie van de legendarische Beatles-elpee ‘Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band’, de verfilming van de rockopera ‘Tommy’ van The Who en de discoprent ‘Saturday Night Fever’, die van John Travolta op slag een vedette maakte en die de Bee Gees transformeerde van bekende tot superbekende discogroep. De gebroeders Gibb kwamen, net als Stigwood, van Down Under.

In de muziekwereld regende het tranen voor de verscheidene. Andrew Lloyd Webber, die vaak met Stigwood samenwerkte, nam afscheid van de producent met woorden van grote lof. Ook Tim Rice, die met Stigwood samenwerkte voor ‘Jesus Christ Superstar’, heeft zijn condoleances al aangeboden.

Stigwood werd - samen met onder andere Beatlesmanager Brian Epstein - tot de zogenaamde Pink Mafia gerekend: “pink” voor homoseksueel, “mafia” voor de knoeiharde manier van zakendoen in de popcultuurbusiness.

Nu in het nieuws