Real-supporters massaal op post voor eerste training van Zidane: "Ben er klaar voor"

Print

Zinédine Zidane mag zich sinds maandag de nieuwe hoofdcoach van de Spaanse topclub Real Madrid noemen. De immens populaire ‘Zizou’ is pas de eerste Fransman aan het roer bij de Koninklijke en leidde vandaag meteen zijn eerste training bij de Madrilenen. Voor die eerste training daagden alvast duizenden supporters op. De ex-wereldkampioen is bij Real al de elfde trainer onder het voorzitterschap van Florentino Pérez (2000-2006 en sinds 2009), die met deze zet zich duidelijk weer populair maakte bij de fans. Toen Zizou het veld op kwam, werd hij meteen luid toegejuicht. Na afloop sprak ‘Zizou’ de pers toe.

“Ik ben klaar voor de uitdaging die mij wacht. Ik ga er alles aan doen opdat het een succes wordt”, vertelde de Franse ex-topvoetballer, die bij de Koninklijke Rafael Benitez vervangt.

Zidane trainde de beloften van de Madrileense grootmacht. Nu gaat hij als nieuwe sportieve baas aan de slag met supersterren als Cristiano Ronaldo en Gareth Bale. “Mijn eerste woorden tegenover de spelersgroep waren heel simpel. Ik heb hen verteld dat ik tevreden ben en dat we doelen hebben die we willen verwezenlijken. Wanneer je het shirt van Real Madrid draagt, is alles mogelijk. We zijn hier om prijzen te pakken. We kunnen dit seizoen nog twee trofeeën winnen (Champions League en titel, red.) en dat gaan we proberen te doen.”

Real is volgens Zidane aan zijn status verplicht aanvallend voetbal te brengen. “Dat is mijn visie op het voetbal en daar staat de club ook voor bekend. Maar daarbij mogen we het evenwicht niet uit het oog verliezen. We gaan op training hard werken om dit voor elkaar te krijgen. Het resultaat zullen jullie de komende weken zien.”

Zidane onderhandelde bij Real een contract voor 2,5 jaar. “Maar over de details hebben we het nog niet gehad”, aldus de 43-jarige Fransman.

 

We're LIVE at #RMCity for Zinedine Zidane's first training session as Real Madrid coach.

Geplaatst door Real Madrid C.F. op dinsdag 5 januari 2016
 

We're LIVE at #RMCity for Zinedine Zidane's first training session as Real Madrid coach.

Geplaatst door Real Madrid C.F. op dinsdag 5 januari 2016
Meer sportnieuws