Dochter Jean-Claude Van Damme duikt op in opvallende reclame

Foto: Equinox

Mama

Dochter Jean-Claude Van Damme duikt op in opvallende reclame

Print
Normaal verwacht je in een reclame voor een fitnessketen enkel glimmende torso's en opgespannen spieren, maar het Amerikaanse Equinox Fitness gooit het in zijn nieuwste campagne over een andere boeg. In de reeks van zeven beelden krijgen we onder andere een borstvoedende vrouw te zien, maar ook een vrouwenrechtenactiviste geportretteerd door Bianca Van Damme, de dochter van niemand minder dan onze 'Muscles from Brussels'.

Equinox Fitness besliste om voor zijn nieuwste campagne rond het thema van 'toewijding' te werken. Topfotograaf Steven Klein bedacht zeven scènes waaruit die karaktertrek moet blijken. Zo krijgen we een mannelijke cheerleader te zien die zich niet door vooroordelen laat doen, een geldwolf, maar ook een orgie en een beeld waarbij een rijke vrouw een tweeling borstvoeding geeft. Ook Bianca, de 25-jarige dochter van Jean-Claude Van Damme, is in de campagne te zien als vrouwenrechtenactiviste. Haar artiestennaam luidt Bianca Bree en ze speelde in het verleden al mee in actiefilms waarin ook vaak haar beroemde vader een rol heeft. 

Het beeld dat echter het meest over de tongen gaat is dat van de borstvoedende vrouw en die foto wordt op gemengde reacties onthaald in de VS. Sommigen vinden het goed dat zo het debat over publieke borstvoeding een duwtje in de rug krijgt. Anderen vinden het dan weer een hypocriete keuze van een fitnessketen die het perfecte lichaam promoot en een moeder er laat uitzien alsof ze enkel borstvoeding mag geven als ze chique juwelen draagt. 

NIET TE MISSEN