Yves Heremans wordt bondscoach van nationaal futsalteam Saoedi-Arabië

Yves Heremans heeft zijn valies al klaar staan. Foto: Joren De Weerdt

Yves Heremans wordt bondscoach van nationaal futsalteam Saoedi-Arabië

Massenhoven -

Yves Heremans, de bondscoach van de BZVB en op het veld trainer bij derdeprovincialer Massenhoven, begint in Saoedi-Arabië aan een totaal nieuw avontuur. “Ik ga samenwerken met klinkende namen als Bert van Marwijk en Mark van Bommel”, zegt de 40-jarige turnleraar.

Hoe kwam de bond van Saoedi-Arabië bij jou terecht?

Yves Heremans: “Jan Van Winckel, de vroegere assistent-coach van Beerschot, is vanaf augustus 2015 technisch directeur van de nationale teams en voorzitter van de technische commissie in Saoedi-Arabië. Ik ken Jan al een kleine twintig jaar en we speelden nog samen bij GR Katelijne. Hij was in België om de feestdagen te vieren en ik kreeg totaal onverwacht een telefoontje. Ik moest in welgeteld 48 uur beslissen om bondscoach van het nationaal futsalteam van Saoedi-Arabië te worden. Heel mijn leven draait rond voetbal en welke gewone jongen krijgt dergelijk riant voorstel? Zelf ging ik snel akkoord, want ik zou het mij altijd beklagen als ik deze unieke kans niet greep. Jan overtuigde mijn vrouw en ik won niet alleen ‘een kleine Lotto’, maar zag ook een jongensdroom uitkomen.”

Hoe ziet je toekomst er nu uit?

“De moeilijkste keuze in dit nieuw avontuur lag op familiaal gebied, want ik moet mijn vrouw en twee kinderen achterlaten en nam anderhalf jaar onbetaald verlof op het werk. Ik besef dat ik naar een vrouwonvriendelijk land trek en mijn moeder was na de recente massa-onthoofdingen al heel ongerust. Zelf heb ik geen schrik voor het totaal andere leven daar. Ik ga met veel motivatie en ambitie deze grote sportieve uitdaging aan. Ik mag de structuur van alle ploegen van het zaalvoetbal uitzetten en de coaches opleiden. Ik kijk er naar uit om samen te werken met klinkende namen als Bert van Marwijk en Mark van Bommel, die verantwoordelijk zijn voor het veldvoetbal, en Adrie Koster, die de jeugd onder zijn hoede heeft. Morgen vertrek ik naar Riyadh. Van 9 tot 25 januari staat er al een stage in Slovenië op het programma. Ik keer dan even huiswaarts en trek dan met de selectie van 9 tot 25 februari naar Oezbekistan.”(fko)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio