Turnhoutse (18) maakt droom waar: “In Amerika speel ik soms voor 1.700 supporters”

Charlotte Van Ishoven bij haar thuis in haar outfit van Auburn Tigers. Op 9 januari vertrekt de Turnhoutse terug naar de Verenigde Staten. Foto: smb

Turnhoutse (18) maakt droom waar: “In Amerika speel ik soms voor 1.700 supporters”

Print
Turnhout -

Voor de 18-jarige Charlotte Van Ishoven verliep het voorbije jaar meer dan naar wens. In juni studeerde ze af en twee maanden later zat ze op het vliegtuig richting Amerika. Daar zet Van Ishoven haar prille loopbaan verder. De Turnhoutse voetbalt er nu bij de Auburn Tigers, een van de vele universiteitsploegen in de Verenigde Staten.

Hoe ben je in de States terechtgekomen?

Charlotte Van Ishoven: “Ik werd benaderd door Dennis Mertens. Dat is een dertiger die destijds ook voor zijn sport naar Amerika is getrokken en nu fungeert als promotor van College Sport, om studie en sport op hoog niveau te combineren. Het is door zijn toedoen dat ik de stap heb gezet. Toegegeven, het was een stap in het onbekende.”

Wat kende je van het Amerikaanse voetbal?

“In augustus ben ik naar daar gevlogen en eigenlijk heeft mijn familie me bij wijze van spreken ginder afgezet en de rest was aan mij. Ik kende wel wat van het Amerikaanse voetbal, maar het klassement en de punten waren allemaal nieuw. Tot nu toe is het een geweldige ervaring, nu ben ik ongeveer een maand in België. Op 9 januari vertrek ik opnieuw naar ginder tot mei.”

Wat zijn de grootste verschillen met het voetbal hier bij ons?

“Het gaat er heel professioneel aan toe, dat is in België toch anders. Bovendien is elke club gelinkt aan een universiteit. In Amerika is studie heel belangrijk, een diploma halen komt op de eerste plaats. Er wordt drie uur per dag geoefend met extra trainingen voor conditie en kracht. En voor alles hebben we een specifieke trainer. We hebben ook een coach per positie, die ons tactisch en technisch helpt. Ook een verschil is het aantal toeschouwers. Bij onze laatste thuismatch waren er maar liefst 1.700 fans, dat zie je in België nooit.”

Lees dinsdag het volledige interview in Gazet van Antwerpen

Meer sportnieuws