© Wim Kempenaers

Ruth Beeckmans op dieet: “Het kan me niet schelen dat ik geen maatje 36 heb”

2015 was het jaar wel van Ruth Beeckmans, of moeten we Ingrid Porrez zeggen? Ze schitterde onder meer in Safety First en De Slimste Mens, maar werd ook getroffen door een hersenvliesontsteking. 2016 wordt het jaar van de gezondheid, want door de diagnose van de diëtiste beseft Ruth dat ze dringend actie moest ondernemen.

kidr

Hoe ze die hersenvliesontsteking precies opliep, weet Ruth Beeckmans nog steeds niet. Ze was wel al een tijdje aan het diëten en was op korte tijd veel kilo’s kwijtgespeeld. “Daardoor was mijn weerstand minder sterk. Het was nochtans geen drastisch dieet: veel groenten of vis, en ’s avonds geen koolhydraten meer”, verklaart ze in Dag Allemaal. Beeckmans wil in de toekomst graag wat fitter en gezonder zijn. “Ik schrok wel toen de diëtiste zei dat ik in de obesitascategorie zat. Ik besefte meteen dat ik in actie moest schieten. Het gaat hier wel om mijn gezondheid é, daar speel je niet mee.”

In dat opzicht wil ze in 2016 misschien wel een nieuwe poging wagen om te diëten. Mentaal en fysiek sterk worden door gezond te leven en eten, noemt ze het. “Nochtans heb ik geen problemen met hoe ik eruitzie. Het kan me ook niet schelen dat ik geen maatje 36 heb. Zelfs naakt gaan voor een rol is geen probleem. Al denk ik niet dat de mensen daarop zitten te wachten.”

Nu in het nieuws