Faillissement nekt restaurant La Place

La Place is voorlopig dicht, maar de directie van de Stadsfeestzaal hoopt op een snelle heropening. de keten maakte vorig jaar nog 1,4 miljoen euro winst. Foto: joris herregods

Faillissement nekt restaurant La Place

Print
Antwerpen -

Restaurant La Place in de Stadsfeestzaal sloot afgelopen zaterdag de deuren door het faillissement van de Nederlandse V&D-groep, waartoe de keten behoort.

De Nederlandse warenhuisgroep Vroom en Dreesman (V&D) legde recent de boeken neer. Een faillissement met grote gevolgen, want meer dan 10.000 werknemers kunnen daardoor hun job verliezen. Ook restaurantketen La Place behoort tot het V&D-consortium. Het enige Belgische restaurant van die keten, gevestigd in de nok van de Antwerpse Stadsfeestzaal, sloot het voorbije weekend noodgedwongen de deuren. Toch is nog niet alle hoop verloren.

“De kans op een overname is zeker realistisch”, zegt manager Steven Bervoets van Shopping Stadsfeestzaal. “De vestiging was hier de voorbije acht jaar erg succesvol, en de La Place-keten zelf maakte vorig jaar nog 1,4 miljoen euro winst.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Stad

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio