Flipkens stoot door in Auckland, titelverdedigster Venus ligt er meteen uit

Foto: AFP

Flipkens stoot door in Auckland, titelverdedigster Venus ligt er meteen uit

Print

Kirsten Flipkens (WTA 85) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland (hard/250.000 dollar).

Ze won in drie sets (3-6, 6-4, 6-3) van de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands (WTA 60). In de tweede ronde zal de Belgische het opnemen tegen de Amerikaanse Irina Falconi (WTA 76).

Flipkens is ook nog in de running in het dubbelspel. In de kwartfinales neemt zij het samen met de Servische Ana Ivanovic op tegen het Belgische duo Elise Mertens en An-Sophie Mestach.

Topreekshoofd en titelverdedigster Venus Williams ligt er meteen uit

Venus Williams (WTA 7) is het nieuwe tennisjaar dan weer in mineur gestart. De Amerikaanse veterane, 35, liet zich in de eerste ronde verrassen door de 18-jarige Russin Daria Kasatkina. Het jonge talent, nummer 75 op de ranking, versloeg het eerste reekshoofd en de titelverdedigster in drie sets. Na 2 uur en 15 minuten stond de 6-7 (4/7), 6-3 en 6-3 eindscore op het bord.

"Ik had me geen betere start van het jaar kunnen dromen", reageerde de Russin, die met een wildcard op de tabel staat. "Ik heb vandaag alles gegeven wat ik in me had."

Kasatkina speelt in de tweede ronde om een plaats bij de laatste acht tegen de Japanse Nao Hibino (WTA 66).

Van Uytvanck sneuvelt ook in dubbelspel

Alison Van Uytvanck is dan weer uitgeschakeld in de eerste ronde van het dubbelspel op het WTA-toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland (hard/250.000 dollar). De 21-jarige Grimbergse verloor aan de zijde van de Zweedse Johanna Larsson met 7-5 en 6-1 van de Duitse Anna-Lena Groenefeld en de Amerikaanse Coco Vandeweghe. Die vormen het derde reekshoofd en haalden het na 1 uur en 6 minuten.

Maandag werd Van Uytvanck, nummer 44 op de ranking, ook in het enkel in de eerste ronde gewipt. Als achtste reekshoofd botste ze op de Roemeense Alexandra Dulgheru (WTA 69).

Meer sportnieuws