Holebicafé Popi sluit de deuren

Popi Café heeft de deuren gesloten. Foto: Wim Hendrix

Holebicafé Popi sluit de deuren

Print
Antwerpen -

Popi Café, het holebicafé op de Plantinkaai, stopt ermee. Dat stond gisteren op Facebook. De uitbaters, Ludo Smits en Johan Sips, waren niet bereikbaar voor commentaar.

“Beste klanten, helaas moeten wij u meedelen dat wij de uitbating van Popi Café stoppen. Een dispuut met brouwerij Haacht (huiseigenaar), de wurggreep van de overheid naar de horeca (rookverbod, alcoholtaks,...) en de steeds zwaarder wordende water-, energie-, en personeelskosten maken het voor ons onmogelijk om nog langer de eindjes aan elkaar te knopen. Wij danken u voor de vele fijne uren die we samen doorbrachten, en alle moois gewenst in 2016. Johan, Ludo, Lennart, Marko & Paco.”

Met die boodschap kondigde Popi Café gisteren aan dat het zijn deuren sluit. Teleurgestelde reacties lieten niet lang op zich wachten. In de Antwerpse gayscene is Popi een begrip. Oorspronkelijk was de zaak gevestigd in de Riemstraat. In 2005 moest het café verhuizen naar de Plantinkaai.

Drie jaar later legden de toenmalige uitbaters, Hans Wathion en Frans De Boeck, de boeken neer. Uit het niets kreeg het personeel te horen dat de zaak failliet was.

De nieuwe uitbaters - Ludo Smits en zijn echtgenoot Johan Sips - hadden al ervaring opgedaan in discotheek Red&Blue, nog zo’n holebi-icoon. Onder hun leiding speelde Popi nog een voorname rol in onder meer het holebi-evenement Antwerp Pride.

De uitbaters waren gisteren niet te bereiken voor commentaar over de sluiting. Wat de toekomst brengt, is dus onduidelijk.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio