Belle Perez in tranen op VTM: “Hier heb ik 16 jaar op gewacht”

Foto: VTM

Belle Perez in tranen op VTM: “Hier heb ik 16 jaar op gewacht”

Print

Het VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’ is voor Belle ­Perez een bijzonder emotionele gebeurtenis geworden. De 39-jarige zangeres huilde toen ze de Nederlandse versie van haar nummer ‘Sobrevivire’ hoorde, gezongen door Dana Winner onder de titel ‘Weer Verder Gaan’.

Perez zegt dat de ballades van Dana Winner haar altijd raken, maar wellicht had ook de nummerkeuze iets met die tranen te maken. In het liedje Sobrevivire geeft Perez zich behoorlijk bloot door te praten over het gevoel van mensen te moeten loslaten, een gevoel waarvan ze eerder zei dat het haar als kind al bezighield.

De zangeres beschouwt haar deelname aan Liefde voor Muziek, waarin artiesten elkaars nummer in een nieuw jasje steken, als een geschenk. Tijdens de opnames stuurde Perez een sms naar huis met daarin: “Ik heb precies zestien jaar gewacht om dit te doen.”

In het tweede seizoen van Liefde voor Muziek, dat op maandag 11 januari begint, doen niet zes maar ­zeven artiesten mee: Belle Perez, Paul Michiels, Dana Winner, Ian Thomas, Sioen, Eva De Roovere en ­Johannes Genard van School is Cool. De opnames vonden plaats in Finca Sa Torre de Porreres, een kasteel buiten Porreres in Mallorca.

Nu in het nieuws