© BELGA

Kristof Calvo wint 2.015 euro voor ROJM in ‘Quiz van het Jaar’

De Mechelse politicus Kristof Calvo (Groen) heeft maandagavond de uitzending van de ‘Quiz van het Jaar’ op Eén gewonnen. Zo rijft Calvo 2.015 euro binnen voor ROJM, het Mechelse jeugdhuis met aandacht voor maatschappelijke problemen.

bap

De deelnemers aan de Eén-quiz, die gepresenteerd wordt door Thomas Vanderveken, beloont de winnaar met 2.015 euro. Dat bedrag geeft de beste van de vier kandidaten aan een goed doel naar keuze.

“ROJM is erg belangrijk”

De Mechelse Groen-politicus Kristof Calvo heeft nu de uitzending van maandagavond op zijn naam geschreven. In de finale van de tv-quiz versloeg hij VRT-journaliste Karine Claassen.

Calvo kiest als goed doel het Mechelse ROJM, een jeugdhuis met aandacht voor maatschappelijke problemen. “ROJM is erg belangrijk voor Mechelen dus mijn keuze voor hen was snel gemaakt”, vertelt hij. “Hun werk mag niet onderschat worden. Het is heel belangrijk, zeker in deze tijden.”

“Nieuwe stap”

De voorzitter van ‘mmMechelen Feest’ kiest voor ROJM met een duidelijke reden. “Ze verdienen eigenlijk nog meer ondersteuning en appreciatie. De prijs van de quiz draagt daar al een beetje toe bij. In 2016 verhuist ROJM naar een nieuwe locatie op de Battelsesteenweg, een belangrijke investering en een nieuwe stap. Ik wens echt hen echt veel succes op deze nieuwe plek.”