STAGEDAGBOEK. Nieuwkomer Fauré is gearriveerd

Print
Antwerpen -

Cedric Fauré is gearriveerd op de stageplaats van Antwerp. Maandagavond omstreeks 21.15 uur is de Franse spits toegekomen in het hotel.

Daar werd hij meteen hartelijk begroet door eerst een hoop spelers - Colpaert, Schmisser, Dequevy, Kudimbana, Dufer, Dequevy, Cornet en Matland zaten in de lobby van het hotel toen de nieuwe spits toekwam - en later de voltallige technische staf en omkadering.

Fauré had omstreeks 17.00 uur een vlucht genomen richting Alicante nadat Antwerp eerder op de dag een akkoord vond met zijn werkgever Union over een transfer. Bij zijn aankomst in het hotel kreeg Fauré nog een goede maaltijd geserveerd, zijn nieuwe trainingsuitrusting werd hem overhandigd en rond 22 uur kon hij zijn kamer opzoeken.

De komst van Fauré was natuurlijk het grootste nieuws op deze stagedag, maar er werd ook voor het eerste getraind op Spaanse bodem. Tot twee keer toe zelfs. In de voormiddag werd er flink de pees op gelegd. Na de middag kregen de spelers een iets meer wedstrijdgerichte oefensessie, maar in het slot kon ook een loopoefening niet ontbreken.

Wie niet alles mee kon doen was Nico Binst. De spits had al sinds zondag wat hinder aan de knie en kon niet voluit gaan. In de namiddag deed hij oefeningen in het zwembad naast het oefenveld dat speciaal voor revalidatietraining werd gebouwd.

Meer voetbalnieuws