Eddy Wally bracht feestdagen door in het ziekenhuis

Foto: fvv

Eddy Wally bracht feestdagen door in het ziekenhuis

Print
Eddy Wally (83) ligt opnieuw in het ziekenhuis en moest daar noodgedwongen de feestdagen doorbrengen. Naar de gezondheidstoestand van de charmezanger blijft het gissen. Eind december klonk het nog “dat er een probleem was met zijn sondevoeding, dat intussen was opgelost”.

“Niets ernstigs”, aldus de familie, maar gisteren moest Eddy alsnog een ingreep ondergaan aan zijn maag. Op de details wil dochter Marina liever niet ingaan, alleen dat het te maken zou hebben met zijn sonde, maar ze zei gisteravond wel “dat alles goed is verlopen”. “Hij ligt zelfs al opnieuw op zijn kamer.”

In zijn entourage maken verschillende mensen zich evenwel zorgen over Eddy’s toestand. Gevreesd wordt ook dat hij niet meer zal kunnen terugkeren naar Home Bloemenbos in Zelzate, waar hij al enkele jaren verblijft. Marina maakt zich echter sterk dat die ­terugkeer er wel nog inzit. “We hopen dat pa ook 2016 overleeft.”

Eddy Wally sukkelt al een tijdje met zijn gezondheid, nadat hij in 2011 werd getroffen door een hersenbloeding. Hij liet het voorbije jaar ook geregeld optekenen dat hij “bij Mariëtje wil zijn”, zijn vrouw die in oktober 2012 overleed.

Nu in het nieuws