© Dominique Jauquet

© Dominique Jauquet

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Papa (46) overlijdt nadat hij onwel wordt aan schoolpoort zoontje (10)

Een 46-jarige vader uit het West-Vlaamse Ettelgem is maandagavond overleden nadat hij onwel geworden was aan de schoolpoort van de Arnoldusschool in Oudenburg waar hij zijn tienjarig zoontje kwam oppikken. Hij werd in kritieke toestand overgevlogen naar het ziekenhuis, maar overleed enkele uren later. De man laat een vrouw en twee kinderen na. Dat meldt Het Nieuwsblad.

DJ

De man zat in zijn zwarte volumewagen te wachten in de Brouwerijstraat, aan de schoolpoort van de Arnoldusschool. Toen zijn tienjarige zoon met zijn schooltas in het voertuig stapte, merkte de jongen op dat zijn papa onwel was geworden. Het jongetje liep meteen terug naar school om hulp te halen.

De hulpdiensten werden verwittigd. Een mama van een van de leerlingen, begon samen met een juffrouw van de Arnoldusschool het slachtoffer te reanimeren. Niet veel later kwam een ambulance van de Gistelse brandweer toe. De mug-helikopter landde op het schoolterrein.

De hulpdiensten zetten meteen de reanimatie verder. Omdat er op dat moment heel wat omstaanders aan de schoolpoort stonden, onder wie kinderen, werd een rode tent geplaatst tijdens de reanmiatie.

Het slachtoffer werd uiteindelijk meer dan een half uur gereanimeerd. Hij werd met de mug-helikopter in kritieke toestand overgevlogen naar het AZ Sint-Janziekenhuis in Brugge. Vermoedelijk liep de onfortuinlijke man een longembolie op. De man overleed enkele uren later in het ziekenhuis.