Minister Van Overtveldt ontkent verhuizing naar Mechelen

Minister Johan Van Overtveldt. Foto: Belga

Minister Van Overtveldt ontkent verhuizing naar Mechelen

Print
Mechelen - Er doen geruchten de ronde over een mogelijke verhuizing van minister Johan Van Overtveldt (60) naar Mechelen om daar de lokale N-VA te versterken bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Zijn woordvoerder ontkent, maar in Mechelen hebben ze wel iets horen waaien.

De minister van Financiën woont momenteel in Kapellen. Het is geen geheim dat N-VA in enkele belangrijke steden met kleppers wil komen. Voormalig journalist Van Overtveldt wordt genoemd voor de Dijlestad. “Ik heb dat inderdaad ook al horen zeggen in Brussel, maar er wordt natuurlijk veel gezegd”, reageert huidig eerste schepen Marc Hendrickx, die in 2012 lijsttrekker was en voor zijn partij ook Vlaams parlementslid is.

Hendrickx maakt er geen geheim van dat de Mechelse N-VA zich tegen 2018 wil versterken. “En als dat voor mij consequenties heeft, kan ik daar best mee leven. Ik heb het belang van de partij altijd vooropgesteld”, stelt de Mechelse schepen. Daarvoor is N-VA ook in Mechelen zelf op zoek naar nieuwe, sterke kandidaten. “De screening zal alleszins strenger gebeuren dan in 2012”, zegt Marc Hendrickx nog. Daarmee verwijst hij naar de recente strubbelingen met ex-schepen Wim Jorissen.

Minister Van Overtveldt zelf ontkent dat hij naar Mechelen trekt. “Een verhuis is niet aan de orde. Het klopt dat de minister en zijn wederhelft wel al eens uitgekeken hebben naar een andere woonst, op diverse locaties. Maar die zoektocht is ondertussen wat stilgevallen”, zegt zijn woordvoerder Ferry Comhair. Ook een verhuizing in politieke context is volgens hem niet aan de orde. 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio