VeldlopenKessel

Loverie boekt elfde crossoverwinning

Print

Master Emmanuel Loverie (AC Duffel) heeft in de cross van Kessel het ‘titanenduel’ met de Limburger Steven Heemskerk gewonnen.

De masters (35 jaar en ouder), die met 56 aan de startlijn verzameld stonden, mochten om 15.30u in het Fort van Kessel de veldloopmiddag afsluiten. Met Emmanuel Loverie en Steven Heemskerk stonden twee van de beste Belgische masters van het moment aan de start. Maar echt spannend werd de tweedstrijd niet. Het was Loverie die al snel op kop lag. De AC Duffel-atleet was duidelijk de sterkste en won de 6,38km lange veldloop in 19’48”. Heemskerk (20’14”) volgde op grote achterstand. Jurgen Huybrechts (20’56”) werd derde. Voor de 41-jarige Emmanuel Loverie was het al de elfde zege in evenveel veldlopen. Op oudejaarsdag was hij ook al de beste in de masterscross in Soest.

Sam Valgaeren uit Heultje (deelgemeente van Westerlo) won de spannende wedstrijd bij de seniores mannen. In de eindsprint vloerde hij Mohamed Beirouk. “Ik voelde op het einde dat ik nog wat over had voor de eindsprint en probeerde vooraan op te draaien voor de laatste bocht. Dat lukte en toen had ik gewonnen spel”, vertelde Valgaeren. “Ik ben bezig aan een fantastische winter. De conditie is echt super. Hopelijk kan ik dat zaterdag opnieuw tonen voor eigen club in de Avondcross van Hulshout.”

De Pallietercross, die dit jaar één maand vroeger viel dan normaal, kon mooie deelnemersstatistieken voorleggen: 537 crossers vonden de weg naar de cross. Daarmee overtroffen de organisatoren hun stoutste verwachtingen.

Meer sportnieuws