“Het is welletjes geweest”

Een foto uit de oude doos: Cedric Van Lommel op zijn bromfiets als postbode. Foto: avt

Wielrennen Elite zonder contract - Geen 29ste seizoen voor Heistse postbode Cedric Van Lommel (43)

“Het is welletjes geweest”

Print

Een nieuw jaar, maar geen nieuw wielerseizoen voor Cedric Van Lommel. De postbode uit Heist-op-den-Berg besloot na een loopbaan van 28 jaar geen nieuwe vergunning aan te vragen. Hij blijft de wielersport wel trouw. “Alle aandacht gaat nu voortaan naar mijn koersende kinderen”, klinkt het.

Stoppen of niet: Cedric Van Lommel was er eind vorig seizoen nog niet helemaal uit. Laat staan dat, met 28 seizoenen op de teller, aan een afscheidswedstrijd werd gedacht. Maar op de drempel van een nieuw seizoen viel dan toch de beslissing.

“Ik heb geen nieuwe vergunning genomen”, klinkt het resoluut. “Na al die jaren is het welletjes geweest. Het was een geweldige tijd, waar ik tal van mooie herinneringen aan overhou. Als junior behaalde ik de nationale titel tijdrijden, als belofte won ik de Ronde van Antwerpen en in 1995 en in 1996 was ik twee jaar prof. Terug bij de elite zonder contract pikte ik jaarlijks mijn overwinningen mee.”

“Mijn kinderen begeleiden”

Toch blijft Van Lommel de wielersport trouw. “In de eerste plaats om mijn kinderen te begeleiden. Mijn dochter Yenthe koerst bij de aspiranten. Zoon Lennert zet zijn eerste stappen bij de miniemen”, vertelt Cedric Van Lommel, terwijl hij die laatste aanmoedigt tijdens de jongerenveldrit in Bonheiden.

Van het Toekomstvrienden-Rock Werchter Cyclingteam, waar hij tot vorig seizoen wegkapitein was, kreeg hij het voorstel om ploegleider te worden. “Ik heb dat aanbod niet afgeslagen, maar ik heb evenmin al toegezegd”, houdt hij een slag om de arm. “Ik zal met plezier af en toe eens in de volgwagen plaatsnemen om met die taak vertrouwd te raken, maar eerst wil ik ervaren in hoeverre dat te combineren zal zijn met de begeleiding van mijn kinderen. Daar wil ik voortaan de meeste aandacht aan besteden.”

Zijn eigen koersfiets gaat ook niet helemaal aan de kant. “Ik blijf fietsen. En als het enigszins kan, en de conditie dat toelaat, wil ik af en toe nog eens aan de slag bij de Vlaamse Wielerbond. Maar dan moet ik eerst verlost zijn van die ontsteking aan mijn schouder en nog enkele weken trainen.”

Meer sportnieuws