“Een titel verdedigen, brengt  wel extra druk mee”

Zo vierde Arno Van den Broeck vorig jaar zijn winst op het BK. Met een zege in de laatste cross van 2015 en één in de eerste van 2016, in zijn nieuwe trui van Enertherm-BKCP, toont Van den Broeck dat hij klaar is om zaterdag in Lille een gooi te doen naar de nationale driekleur. Foto: BELGA

VeldrijdenNieuwelingenLeuven - Arno Van den Broeck houdt goede generale repetitie voor Belgisch kampioenschap in Lille komend weekend

“Een titel verdedigen, brengt wel extra druk mee”

Print

Belgisch kampioen Arno Van den Broeck hoopt zaterdag in Lille zijn nationale titel bij de nieuwelingen te verlengen. In Leuven hield hij al een uitstekende generale repetitie. Een mooi welkomstgeschenk voor zijn nieuwe ploeg Enertherm-BKCP.

Sinds 1 januari heeft Van den Broeck zijn oude outfit immers ingewisseld voor eentje van de opleidingsploeg van BKCP-Corendon.

“Eigenlijk had die transfer een jaar geleden al moeten plaatsvinden, maar door een misverstand is dat niet gelukt”, vertelt de tiener uit Wechelderzande, die 2015 al had afgesloten met een zege.

“Mijn ploegleider was vergeten om me op de hoogte te brengen van de interesse van BKCP. De eerste weken was dat wat lastig, maar daarna heb ik opnieuw op de cross gefocust.”

“Dat ik nu bij mijn nieuwe ploeg met een zege kan beginnen, is extra leuk. Die nieuwe omgeving heeft me een boost gegeven. Alles is hier veel beter geregeld. De ondersteuning is perfect. Nu moet ik bijvoorbeeld niet meer betalen voor mijn fiets. Zo kan ik honderd procent op mijn sport focussen. Ik kijk ook al uit naar de wedstrijden op de weg die ik dit jaar zal rijden.”

Zaterdag in Lille wil Van den Broeck op het Belgisch kampioenschap zijn nieuwe werkgever een nieuwe overwinning schenken. Een jaar geleden was hij al de primus in Erpe-Mere.

“Zo’n titel verdedigen brengt wel extra druk mee, maar ik probeer zo normaal mogelijk naar de wedstrijd toe te leven. Ik probeer zo weinig mogelijk aan de cross te denken, anders zou me dat te veel stress bezorgen. Gelukkig hebben we op school, het vierde jaar Elektromechanica in Herentals, een nieuw project elektriciteit. Dat houdt me wel bezig.”

Hoe schat Van den Broeck zijn kansen in? “Het is een snel parcours, dat moet me dus wel liggen. Ik ga voor minstens een podiumplek. Alles minder is een teleurstelling.”

Meer sportnieuws