© Theo Derkinderen

Slachtoffers steken straat over nadat één van hen in gracht was gevallen

Auto rijdt in op overstekende mensen

Twee mannen zijn maandagavond ernstig gewond geraakt toen ze door een auto werden aangereden. Eén van hen was even voordien in een gracht gesukkeld en werd door het andere slachtoffer ondersteund.

Theo Derkinderen

Het ongeval gebeurde omstreeks 17.15 uur aan de Hulshoutsesteenweg in Itegem. Een 65-jarige man, die in dezelfde straat woont, was boodschappen gaan doen en fietste huiswaarts. Aan de overkant van zijn woning verloor de man echter zijn evenwicht en viel in de gracht. Een buurman had dat zien gebeuren en snelde hem te hulp. Samen met 26-jarige automobilist, die gestopt was om hulp te bieden, hielpen ze het slachtoffer weer recht. De ene man nam de fiets van het slachtoffer en bracht die naar de overkant van de straat. De gestopte automobilist hielp op zijn beurt het slachtoffer over maar op dat ogenblik kwam er een auto aan die op hen inreed.

Beide slachtoffers werden weggekatapulteerd. Twee ziekenwagens en twee MUG-teams snelden ter plaatse om hen de eerste zorgen toe te dienen. Zowel de 26- als 65-jarige man werden met ernstige verwondingen naar de ziekenhuizen van Lier en Bonheiden overgebracht.

De politie sloot de Hulshoutsesteenweg af voor alle verkeer. Het parket stuurde een deskundige ter plaatse om de juiste omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De automobilist had niet gedronken. Of hij te snel reed of niet kon het parket maandagavond nog niet meedelen omdat het onderzoek nog volop bezig was.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio