© Photo News

Voormalig manager Belgian Lions wordt consultant bij Spirou Charleroi

Jacques Ledure, dertien jaar lang manager bij de Belgische nationale mannenbasketbalploeg, wordt consultant bij Spirou Charleroi. Dat maakte de Henegouwse club maandag bekend.

De 72-jarige Ledure had half december 2015 zelf laten weten dat hij het na dertien jaar voor bekeken hield als manager van de Belgian Lions. Onder Ledure slaagden de Belgian Lions erin van de derde Europese divisie naar het koppeloton te promoveren. Op het EK 2013 werden de Belgen negende. Dit jaar waren de troepen van bondscoach Eddy Casteels op het EK goed voor de dertiende plaats. Onder impuls van Ledure werd ook werk gemaakt van het opstarten van de Basket Elite Academy, die in januari 2015 in het leven werd geroepen. Het is de bedoeling om met het project talentvolle jongeren klaar te stomen voor de nationale ploeg.

“Mijn jaren bij de club Leuven, nadien als voorzitter van de profliga en tot slot aan het hoofd van onze nationale ploeg hebben mij enorm veel bijgebracht en een mooie ervaring doen uitbouwen die ik graag zal delen met eenieder die erom vraagt”, had Ledure drie weken geleden laten optekenen. Spirou Charleroi, momenteel tweede in de Scooore League, greep die mogelijkheid met beide handen en heeft aan Ledure gevraagd om samen te werken bij de oprichting van de nieuwe strategie van de club.