Vrouw (64) vermoord in eigen huis

Een 64-jarige vrouw is maandag omstreeks 01.30 uur in ‘s Gravenbrakel (provincie Henegouwen) vermoord aangetroffen door haar dochter. Van de dader(s) ontbreekt elk spoor. Het parket verwacht een moeilijk onderzoek omwille van een gebrek aan elementen, aldus procureur Christian Henry van Bergen.

De dochter, die er met haar broer onder hetzelfde dak woont, werd opgeschrikt door lawaai in de living van het huis. “De dochter hoorde geschreeuw van haar moeder. Eens in de verblijfsruimte, vond ze haar bloedende moeder”, verklaarde procureur Christian Henry. “Ze verwittigde de politie en begaf zich onmiddellijk op straat. Daar herkende ze een vroegere buurman, die sinds enkele maanden niet meer in ’s Gravenbrakel woont.”

De vroegere buurman werd voorgeleid en ondervraagd. “Hij verklaarde dat hij op het ogenblik van de feiten in Charleroi was. Zijn alibi kon nagetrokken worden”, aldus de procureur.

Ter plaatse werd geen enkel wapen aangetroffen. Ook was er geen enkel spoor van inbraak. “De deur van de woning werd enkele weken geleden wel door een inbreker geforceerd en sindsdien was het slot nog niet hersteld”, aldus Christian Henry.

De dochter verkeert in shock en kon nog niet getuigen.