Vrienden zamelen goederen in voor vluchtelingen

Print
Bornem -

Enkele vrienden zijn spullen aan het inzamelen om de mensen in de vluchtelingenkampen in Calais en Duinkerke te helpen. Ze zijn niet op zoek naar kleren maar wel naar bijvoorbeeld paletten, laarzen en zelfs een aanhangwagen.

Zaterdag vertrekt Bornemnaar Geert Acke met verscheidene andere vrijwilligers naar de kampen in het Franse Calais en Duinkerke. “De toestand is daar behoorlijk dramatisch. Wij gaan allerlei spullen naar ginds brengen en er ook twee dagen werken. De mensen zo goed mogelijk proberen te helpen”, vertelt Geert.

“We willen zaken als paletten, OSB-platen, isolatieplaten, golfplaten, balken of dikke panlatten, zeildoeken, familie- of legertenten en waterdichte bekleding zoals krimpfolie naar ginds brengen. Mensen zitten zelfs in hun tenten in het slijk en de modder. Met de paletten als ondergrond zitten de mensen hoger en zitten ze ook niet meer in het slijk. Dat zal voor hen een verademing zijn.”

Geert en zijn vrienden huren een bestelwagen om naar ginds te rijden. “We willen ook een stevige aanhangwagen meenemen. Helaas is de onze kapot. Als er mensen zijn waarvan we de aanhangwagen mogen lenen of mensen die hun aanhangwagen willen schenken: graag. We kunnen hem gebruiken om andere mensen te helpen.”

Wie Geert en co wil helpen kan een kijkje nemen op het internet: www.facebook.com/Antwerp4refugees.

Er kan ook een mailtje worden gestuurd naar: antwerp4refugees@gmail.com

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio