© AFP

© Bibliothèque nationale de France (BNF)

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Beyoncé gaat voor Oscar met zelfgeschreven filmscenario

De Amerikaanse zangeres Beyoncé Knowles gaat een filmscenario schrijven over het leven van Saartjie ‘Hottentot Venus’ Baartman, en vervolgens ook zelf meespelen in de film.

rdc

In het begin van de 19de eeuw werd de Zuid-Afrikaanse vrouw Saartjie Baartman in Europese ‘freak shows’ tentoongesteld als een attractie onder de naam ‘Hottentot Venus’. De reden: een ongewoon groot achterwerk.

Het levensverhaal van Baartman is nu ook Beyoncé ter ore gekomen, bekend van hits als ‘Bootylicious’ en ‘Drunk in love’ en tevens levenspartner van rapper Jay Z. De Amerikaanse is van plan een filmscenario te schrijven over Baartman, en vervolgens ook zelf in de film mee te spelen.

Welke rol Beyoncé zal spelen, is nog niet geweten. Het zal evenwel niet haar acteerdebuut worden. Zo speelde ze eerder al onder meer in ‘Dreamgirls’ en ‘The Great Gatsby’. Om de nieuwe film klaar te spelen, zou ze al een heel team van coaches en schrijvers bijeengeraapt hebben, wat doet vermoeden dat ze ambities heeft om er een Oscar mee te winnen.