© BFM

Gezin krijgt tijdelijke woning, voorbereiding benefiet gestart

“Die mensen zijn echt alles kwijt”

Het gezin dat op nieuwjaarsdag alles kwijtspeelde bij een woningbrand in de Kromhoutstraat, krijgt een tijdelijke woning via de gemeente en het OCMW. Er zijn ook plannen voor een benefiet.

Theo Derkinderen

Op Nieuwjaar sloeg het noodlot toe bij het getroffen gezin. Een hevige brand verwoestte hun woning compleet. “Ze zijn alles kwijtgespeeld. Wat niet door de vlammen vernield is, is onherstelbaar beschadigd door de rook en het bluswater”, zegt burgemeester Geert Antonio (N-VA). “En dan heb ik het over kleren, meubelen en foto’s maar ook bijvoorbeeld ook over computers. Computers van de studerende kinderen, waar heel wat schoolwerk opstond en dat nu ook kwijt is.”

De eerste nacht kon het getroffen gezin - dat liever niet wil reageren op de gebeurtenissen - in Malle terecht. De voorbij dagen brachten ze de nacht in een hotel door.

“We hebben nu in onze gemeente naar een tijdelijke oplossing gezocht voor de bewoners. We bieden hen een woning van het OCMW aan, waar ze een maand in kunnen verblijven. Dan hebben ze de tijd om rustig op zoek te gaan naar een huurwoning. De mensen denken ook al volop aan de toekomst en willen hun uitgebrande woning zo snel mogelijk heropbouwen.”

Ondertussen heeft de brand heel wat losgemaakt bij vrienden van het gezin. “Ik heb gehoord dat collega’s van de vrouw al gestart zijn met de voorbereidingen voor een benefiet. Die zou eind januari plaatsgrijpen. Dat is alleszins hartverwarmend om te horen”, aldus nog de burgemeester.

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen, editie Metropool Zuid

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio